Voor alle new moms & dads: je baby wassen in 8 simpele stappen

Voor alle new moms & dads: je baby wassen in 8 simpele stappen

Zoals we al zeiden: in het begin –sowieso de eerste week- is 2 keer genoeg. Daarna mag het langzaamaan om de dag of om de 2 dagen. Hoe dan ook, in het begin is het even wennen. Het is spannend en je moet even wat handelingen tegelijkertijd verrichten. Om het wat makkelijker te maken, hebben we de stappen onder elkaar gezet.

  • Stap 1. Leg je baby op een veilige plek. Zet alles klaar: het badje, een verschoonkussen, een handdoek en twee hydrofiele luiers (één op de handdoek voor de zachtheid, één om je kindje mee af te drogen. Overigens zijn die van Boro Mini heel fijn en duurzaam!).
  • Stap 2. Laat het badje vollopen met lauwwarm water (37 graden), druppel er wat Milde Badolie in en meng het met ‘t water. Is je kindje een paar weken, dan kun je wat Naïf Cleansing Wash Gel op een washandje doen.
  • Stap 3. Kleed je baby uit en leg, voor the time being, een hydrofiele luier over het lichaam. Zo vat ‘ie geen kou. Newborns verliezen snel hun warmte, dus let hier goed op.
  • Stap 4. Til je baby op, ondersteun het hoofdje en de billen goed en leg ‘m langzaam in het water. Je zult zien dat je baby ontspant. Blijf het hoofdje ondersteunen met één hand, zodat je je andere hand vrij hebt om het water zachtjes over je kindje heen te gieten.
  • Stap 5. Check de plooien goed. Denk aan de oksels, de knieholtes en de nek. Wrijf hier zachtjes overheen met een washandje.
  • Stap 6. Haal je kindje uit het badje, leg hem of haar op het verschoonkussen en dep je kindje droog. Wederom: vooral in de plooien, want door achtergebleven vocht kunnen er smetplekken ontstaan.
  • Stap 7. Gebruik onze Softening Body Lotion voor een lichte babymassage. Of kies de Naïf Soothing Baby Oil. Zorg er wel altijd voor dat het lichaam warm blijft. Zijn de billetjes rood, dan kun je kiezen voor de Naïf Diaper Cream. Wellicht handig om de Starters Kit of de Newborn Essentials aan te schaffen! Dan heb je alles ineen .
  • Stap 8. Trek ‘m de coolste outfit ever aan. Done